söndag 3 oktober 2010

Östgöta Mjölks vaniljyoghurt

Vi har nu ett par gånger på sistone köpt Östgöta Mjölks vaniljyoghurt. Vid två tillfällen i rad har vi upptäckt att trots utgångsdatumet 16 okt så luktar yoghurten jäst efter ett par dagar som öppnad, med skruvkork i kylen.
Det har aldrig hänt med någon annan yoghurt. Har Östgöta mjölks yoghurtar sämre hållbarhet? Det står inget om det på varken paketet eller deras hemsida.

VANILJ YOGHURT 1 L, FETTHALT 2,6%
HÖGPASTÖRISERAD
Levande yoghurtbakterier i yoghurtkultur, vaniljberedning 10% äkta vaniljrom, mald vaniljstång, stärkelse, citronjuice, tillsatt socker 4,0%.

NÄRINGSVÄRDE per 100 g (ca 1 dl) och i % av rekommenderat dagligt intag (RDI):

ENERGIVÄRDE 292 kj/70 kcal, protein 3,1 g, kolhydrat 8,4 g, fett 2,6 g, riboflavin 0,14mg 9% av RDI, vitamin B12 0,3 mikrogram 30% av RDI, kalcium 110 mg 14% av RDI och jod 14 mikrogram 9 % av RDI

INNEHÅLLER också bl a: Tiamin, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6, Vitamin B12, Folacin, Natrium, Kalium, Fosfor, Magnesium, Zink och Selen.




Någon dag kanske jag orkar maila dem och fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar