torsdag 7 mars 2013

Aldrig mer BMW!

För 3,5 veckor sedan satt jag i bilen på väg hem från Norrköping på kvällen och märker att det helt plötsligt inte kommer in någon värme i kupén. Efter lite om och men låter jag i alla fall bilen stå utanför verkstaden till morgondagen och R får komma och hämta mig.

Först tros det vara topplockspackningen och ev. en spricka i toppen, kul! Ca 35,000kr! Då upptäcker vi också att försäkringen endast täcker till 10.000mil, bilen har gått 10.400mil. Så jag ringde BMW Sverige. De ber mig lämna in bilen på auktoriserad verkstad och väl där får vi veta att hela motorn behöver bytas! Det finns en spricka mellan 2:ans och 3:ans cylinder som de säger är konstruktionsfel. Ca 45.000kr!!!!!!!!!!
Verkstaden säger att de aldrig varit med om något liknande på en så pass ny bil (-08) och skickar ärendet till försäkringsbolaget i alla fall. De säger nej. BMW Sverige vägrar ta något ansvar, de har en strikt 2 års nybilsgaranti.

Vi köpte den här bilen för att vi hade uppfattningen att det var en trygg bil av bra kvalité. Jag förväntade mig också bra service från ett så "bra" märke. Byta motor på en 5år gammal bil som precis gått över 10.000mil!? Som dessutom är en diesel och som i princip endast körts långa sträckor. Det är inte klokt!

Så någon JÄVLA BMW kommer det aldrig mer bli i vår familj, jag kommer att avråda alla jag känner från att köpa en BMW och de jag känner som redan äger en tänker jag råda att sälja skiten innan det blir deras tur.

SÅ de senaste 3,5 veckorna har jag åkt buss med Olivia. Visst, det har sina fördelar men det ska bli skönt imorgon när bilen är klar och så fort som möjligt sen tänker vi sälja den. Nu har den ju ny motor och är "fräsch" igen men jag tänker inte äga någon BMW. Nästa gång får det bli en Kia. De har åtminstone 7 års nybilsgaranti.

1 kommentar:

  1. Heja Frida! Kia är 3:e mest sålda bil i Sverige och tänk så många kloka människor som finns. Jag är ju en av dom, ha,ha. Skämt åsido så är ni välkomna till Bilbörsen som säljer Kia. Själv hämtade jag bilen efter att ha bytt bromsar till ett bra pris. På sätet låg en liten kartong men jag tänkte inte mer på det just då. När jag kom hem fick jag se att det var 2 glas från Bilbörsen som tackade för att jag anlitar dom. En trevlig gest tycker jag. Och dom hade tvättat av gummimattorna fram i bilen.
    Mamma/mormor

    SvaraRadera