onsdag 25 mars 2015

Ingeborgs bageri och shopping

På Corren.se har det senaste dagarna stått om Ingeborgs bageri som kämpar mot facket. Ingeborgs har en anställd utöver de två syskonen som driver det, och facket som den anställde är med i kräver att de skriver på ett kollektivavtal. Ägaren har försökt förklara att de inte har råd i uppstarten av det nya företaget och att de själva jobbar häcken av sig för att få igång verksamheten. Trots detta är en blockad på plats och facket hotar även med att förhindra leveranserna till bageriet. Den anställde får av facket inte jobba under tiden som detta pågår och skulle arbetsgivaren sparka den anställde för att de inte har råd att behålla denne så måste de betala stora skadestånd. Nej, men absolut! Vi ger oss på en småföretagare och låter tre personer bli arbetslösa istället. I min värld är detta trakasserier så idag åkte vi dit och stödhandlade. Jag tog med hem till mig och Olivia och Robert handlade till jobbet. Heja Ingeborgs!


Innan jag åkte hem hann jag också med en sväng på Kappahl. Rea upp till 70% OCH 25% på alla barnkläder. Jag kom ut med en stor påse. John fick en påfyllning av strl 74 och Olivia fick (idag) en Frost-tshirt. Hon fick betydligt mer än så men hon fyller snart så hon får resten då samt några smågrejer i sitt påskägg. Kunde inte fota hennes eftersom hon var hemma. :-)


I brevlådan när jag kom hem väntade detta. En uppmuntran från Viktväktarna. Det ska bli spännande att prova!


2 kommentarer:

  1. Trevligt med lite test av vv varor. Vill gärna veta om dom var goda.

    SvaraRadera
  2. Men tycker du det är rättvist att en anställd inte får skälig lön för sitt arbete, inte får de försäkringar eller den pension som han/hon har rätt till?

    SvaraRadera