tisdag 18 november 2014

Hälsoresan

Efter mitt inlägg "The hardecore truth" är det kanske på tiden för en uppdatering. Mina följare på Instagram får sig hela tiden uppdateringar men här på bloggen ligger jag efter lite.

- Dricka mer vatten skulle jag göra. Det har gått bra en del dagar men jag har inte haft någon struktur på det. Nu har jag dock bestämt att jag varje morgon ska ställa fram två enliters-flaskor på köksbordet och se till att de är slut på kvällen. Minst. Rumstempererat vatten är dessutom mycket lättare att få i sig än kallt. Låter som ett simpelt problem kanske men...
- Promenader skulle jag ut på varje dag. Förra veckan blev det tre dagar. Måndagen spenderade vi i pyjamas hemma jag och barnen, tis-tors var jag ute men sen kom helgen och "allt man vill hinna med" när maken är hemma. Skärpning på den fronten! Jag märker dock att kroppen reagerar på vissa saker. Foglossningen är kvar vilket gör att jag måste ta små steg och inte gå för fort. Men jag måste ut varje dag.
- Vad gäller kosten så har det gått bättre men inte bra. Inga "gå ner ett kilo i veckan-dagar".
Jag försöker ta det lugnt, inte bestraffa mig själv om något inte går bra utan mer försöker se vad som passar för just mig. Prova mig fram. Jag ska försöka använda appen "Life Sum" mer och skriva ner vad jag äter och hur jag rör på mig. Det gör att jag får struktur. Struktur är A och O för mig.
- Väga mig skulle jag göra varannan vecka, och det har jag gjort, men jag kan absolut inte hålla mig till endast det. Jag är livrädd för att lägga på mig mer och därför väger jag mig flera ggr i veckan. Det är som det är... Jag ligger efter planeringen gällande vikten, men det vet jag ju har med att göra att jag inte gått riktigt all-in än. Får se 1 december när nästa delmål är ifall jag uppnått det.

För att jag ska kunna lyckas den här gången har jag nu också försökt dra med mig min man. Han har också en del han behöver få bort. Kosten är den största boven och först nu verkar han förstå hur det ligger till. Jag har sagt att vi inte ska köpa hem en massa skit, vilket han då håller med om. Senast måndag förra veckan rensade jag kylen efter den helgen (kalas, fars dag m.m.) på bl.a. äppelpaj, vaniljsås och tårta.
Vad kom han hem med två dagar senare? Wienerbröd. Då fick han sig en känga. ;-) Men nu håller jag tummarna.

I helgen fick Olivia äntligen rida igen efter många månaders tjat, 
och här ser ni min nuvarande (icke)form.

2 kommentarer:

  1. Jag försöker också bli duktigare på att dricka vatten. Har laddat ned iDrinkwater som påminner mig med jämna mellanrum om att det är dags att fylla på. Tycker den funkar helt okej. Har i alla fall druckit 2 liter (+) varje dag hittills :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bra jobbat! Den appen måste jag kolla upp, jättebra ju!

      Radera