måndag 29 juni 2015

Egna inspirationsbilder

Ibland går jag tillbaka och tittar på gamla bilder. Det är bra för då får jag ny inspiration till att fortsätta min viktresa. 

Jag har pendlat en hel del i vikt sedan tonåren. När jag började bry mig om min vikt vägde jag 68kg till mina då 174cm, var med i en modelltävling och fick höra att jag borde gå ner 5kg. Även om det någonstans lagrade sig så kunde jag ändå skaka på huvudet och inse att de var dumma i huvudet. När jag sedan skaffade mig min första sambo ökade siffrorna snabbt och när vi flyttade isär vägde jag 83-85kg. Jag hann bo ensam mindre än ett år, och när jag träffade R vägde jag 72kg. Jag var utan bil så jag cyklade var jag än skulle, hade slutat dricka läsk och eftersom matlagning var bland det tråkigaste jag visste så blev det mycket enkel mat och ibland hoppade jag över måltider för att jag var på språng. Inte bra!

2003? Tonåring och brydde mig inte om vad jag vägde.


2004, hade drömmar om att vara modell och var med i
Linköpings deltävling av Supermodel of the World.

Hösten 2008.

2008, samma kväll som jag träffade R.

Vintern 2008, när jag och R varit tillsammans ungefär två månader.

 2008 och årliga juldagsmiddagen.

 2009, strax efter att jag och R flyttat ihop på riktigt.

2011, när vi gifte oss. Då vägde jag som nu ungefär (82-84kg), men jag minns att jag kände mig tjock. Jag känner mig smalare idag än vad jag gjorde då. Men troligtvis beror ju det på att jag vid bröllopet nästan var på min högsta vikt, medan jag idag är på samma vikt men redan har gjort av med 30kg.


2 kommentarer:

 1. Ja du Frida, det är spännande att ta en tur på "memory lane". Som mamma tycker jag att det är skönt att du har distans till ditt utseende och din person för det är ju två olika saker. Det vore annars förödande för människan om vi alla bara brydde oss om utseende. Vi vet ju så väl att hälsan är det viktigaste. Det gäller alla. Jag vill ju kunna orka som mormor, partner och på mitt arbete. Jag har ju många år kvar än. En del politiker vill att jag ska arbeta fram till 88 års ålder och det kan jag enkelt utesluta. Du måste kunna orka först i många år som förälder och visa dina barn hur viktiga deras hälsa är och inte deras utseende. Gärna lukta rent och se nybakad ut :-). Skämt åsido så är det roligt att du känner dig som en riktigt stark kvinna.
  Mamma

  SvaraRadera
 2. Din cheerleader tid kommer jag ihåg från när du hade lunarstorm, för 100år sedan och jag följde dig där ibland.
  Kul att det gått bra för dig i livet <3
  /Linus

  SvaraRadera