lördag 3 januari 2015

Förlossningsväskan

Så här såg min packningslista till förlossningen ut:

1. Sköna kläder till mamma
Ta med ett par ombyten! Glöm inte heller att ta med stora och sköna underkläder. Amnings-bh är bra att ha och amningstopp (eller urringat linne med smala band).

2. Mjuka kläder till bebisen
Ta med ett par ombyten till bebisen och välj gärna kläder som är lätta att sätta på, som omlottbody och pyjamas med dragkedja fram. Glöm inte mössa till bebisen, oavsett årstid.

3. Kameran
Du kommer att få vara med om något oförglömligt och magiskt. Se till att ta med kameran. Kom ihåg att ta med laddaren till kameran också.

4. Något att äta
Jag varken hann eller vad sugen men godis, choklad, kakor och snacks är bra att ha både under och efter förlossning. Dextrosol, energybars och Gainomax kan ge extra energi. Det kan också vara bra att ta med något i matväg till både mamma och särskilt pappa (pappan får inte mat där).

5. Glöm inte att dricka
Läsk, saft, bubbelvatten, fruktsoppa, du behöver mycket vätska. En egen vattenflaska är bra att ha. Personalen brukar förse dig med saft under förlossningen.

6. Ta med en välfylld necessär
Schampo, balsam, duschtvål behövs till den efterlängtade duschen efteråt. Hårborste, snodd, tandborste, tandkräm, läppsyl (torra läppar av lustgasen), hudkräm/ansiktskräm är saker du inte heller får glömma att ta med. Köp hem tjockaste och de näst tjockaste bindorna och amningskupor. Tjocka bindor (tjockare än blöjor finns där) kan du säkert sno med lite hem och amningskupor lär du behöva men oftast inte fören du är hemma och mjölken runnit till.

7. Kläder till pappa
Även partnern behöver ombyte med sig och lite hygienartiklar. Ni kan bli kvar eller en "olycka" kan inträffa.

8. Mobilen och laddare

9. Sköna tofflor
Ta med inneskor, tofflor eller liknande, eftersom det inte är så mysigt att gå barfota på golvet på förlossningen. Det är ett bra tips även till partnern.

10. Bebisens första filt
Ta med en gosig filt till bebisen, som är mjuk och luktar gott. Det är mycket möjligt att det är just den första filten som blir favorit i flera år framöver.

11. Våtservetter
Finns inte på sjukhus och underlättar vid blöjbyten.

12. Eget, mjukt toalettpapper 
Sjukhuspappret är med största sannolikhet för strävt mot underlivet.

13. Babyskydd 
För hemfärd i bil.

14. Pengar
Alltså kontanter och mynt till p-automat och mat/kaffeautomat.

15. Present till syskon 
Som kanske kommer och hälsar på eller som du inte hinner köpa till innan ni kommer hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar