tisdag 13 januari 2015

Jag älskar Viktväktarna.

Jag förstår fortfarande inte hur det är möjligt att folk som äter enligt Viktväktarna lyckas så bra med sina viktmål. Idag har jag ätit bl.a. Västerbottenostpaj med sallad och surdegsbaguette till middag och fruktsallad med vaniljvisp till kvällsmat. Allt inom mina dagliga points, jag har inte rört min veckobonus överhuvudtaget den här veckan. Imorgon är det invägning.Och så är jag så stolt över mig själv gällande en annan grej! Jag skrev ju om att vi tänkt om här hemma gällande lagad mat på kvällarna i veckorna för att bl.a. få mer tid tillsammans... Idag ringde jag min man efter lunch och sa att kl 17 står maten på bordet. I kylen låg pajen klar, behövde bara in i ugnen. På e.m. var jag och barnen och köpte surdegsbröd eftersom jag visste att jag skulle behöva fylla ut middagen för mina propoints skull. I lagom tid innan kl 17 var båda barnen nöjda så pajen kom in i ugnen i perfekt tid, under tiden dukade jag, gjorde en god sallad, tände ljus och fick undan den disk som fanns och kl 17,00 stod en mysig middag på bordet och John hann även han bli ammad innan vi åt. 
Vad bra jag kände mig! För andra så är detta säkert ingen big deal men för mig är det det. Det är en stor förändring för oss.

Sen att min man inte var hemma kl 17 är en helt annan historia.

3 kommentarer:

 1. Härligt Frida! Visst är det skönt när saker faktiskt blir som man tänkt sig:-)
  Kämpa på och jag tror att du inspirerar andra också:-)
  Mamma

  SvaraRadera
 2. Anledningen till att Viktväktarna fungerar är ju för att man äter mer kontrollerat. Typ som att räkna kalorier men något förenklat :) det gäller ju att hitta något som funkar för en och som gör att man kan ha ett normalt liv, kul att VV funkar för dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Och det känns hållbart till skillnad från många andra metoder. Här behöver man inte utesluta något, bara tänka portionskontroll.

   Radera